Radio otvorena mreža oglasila se danas nakon informacije da je u prostorijama ove organizacije uhapšen voditelj i humanitarac Almir Čehajić Batko. Prenesena je i poruka samog Čehajića koji je najavio ”da će sve biti pozitivno”.

Kako su kazali iz Otvorene mreže, Čehajić je poručio će sve završiti pozitivno.

“Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je predsjednika nevladine organizacije “Otvorena mreža“ Almira Čehajića Batka uhapsila SIPA, Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadeverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente”, saopštila je Otvorena mreža.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, SIPA vrši pretres na nekoliko mjesta, među kojima su i prostorije ove nevladine organizacije.

Iz SIPA-e je rečeno kako se Čehajić tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca.

Izvor: N1 BiH

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.