REINIER JESUS, 17-godišnji brazilski fenomen koji je s Flamengom već osvojio nacionalno prvenstvo i Copa Libertadores te došao do finala klupskog SP-a, prošao je liječnički pregled na Santiagu Bernabeuu i za osam dana s Realom potpisuje ugovor na šest i pol godina. 

Brazilsko čudo od djeteta na društvenim mrežama se pohvalilo fotografijom sa stadiona svog novog kluba.

Razlog zašto se s potpisom ugovora čeka do 19. siječnja je što Renier tada navršava 18 godina, a prema pravilima FIFA-e igrači profesionalni ugovor za novi klub mogu potpisati samo punoljetni. 

Flamengo će za Reiniera dobiti odštetu od 30 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru s brazilskim velikanom. Taj iznos je bitno umanjen Reinierovim novim ugovorom s Flamengom jer je u prethodnom stajalo da ga se može kupiti samo ako netko plati 100 milijuna eura.

Real je tako nastavio skupljati najveće brazilske talente. Ofenzivni vezni Reinier novo je Realovo čudo od djeteta posljednjih godina iz te zemlje nakon Viniciusa Juniora, Rodryga Goesa i Edera Militaa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridistima je posebno važno da su dovođenjem Reiniera na tržištu pobijedili najvećeg rivala. Barcelona je posljednjih godinu dana intenzivno pratila mladog fenomena, ali je prošle godine odbila platiti 35 milijuna eura, koliko je za njega tražio Flamengo.

Jorge Jesus, slavni portugalski trener koji je vodio Reiniera u Flamengu, izjavio je kako nema dvojbe da će tinejdžer uspjeti u Realu i da se radi o mladiću koji je “tehnički i taktički pet godina ispred vršnjaka”.

Usprkos tome, Reinier neće odmah biti priključen prvoj momčadi Reala, nego mladoj, Castilli. On je važan dio dugoročne Realove strategije, a Zinedine Zidane i njegov stožer intenzivno će ga pratiti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Real pobijedio Barcelonu: Brazilski vunderkind prošao liječnički / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.