Real “počastio” igrače satovima, jedan košta 24 hiljade eura

fokus.ba
Dok se Real priprema za finale Lige prvaka u kojem ide po treći uzastopni naslov i 13. ukupno, igračima još “kapaju” nagrade za prošlosezonske uspjehe.

Dok se Real priprema za finale Lige prvaka u kojem ide po treći uzastopni naslov i 13. ukupno, igračima još “kapaju” nagrade za prošlosezonske uspjehe.

Klub je obećao igračima Rolex satove ako osvoje Ligu prvaka i svaki je igrač dobio jedan.

Marca piše da je klub na to potrošio 720.000 eura. Pod pretpostavkom da je svaki igrač dobio isti model, Rolex Submariner, kad se ovih 720 hiljada eura podijeli s 30, dobije se 24.000 eura.

Pregovarač u ovom “dealu” s klubom bio je kapetan Sergio Ramos, koji je lično izabrao model sata na kojem je na poleđini ugravirano “Duodecima”.

Satovi su samo mali dio od ukupno 70 miliona eura koje su realovci podijelili za osvajanje La Lige i Lige prvaka prošle sezone. Ako osvoje Ligu prvaka i ove godine, nagrada neće biti tako velika kao lani, svaki igrač dobit će 600.000 eura plus poklon. Razlog tome je što Real ništa nije uspio napraviti u La Ligi, Barcelona je vratila naslov i osvojila duplu krunu, Real je u četvrtfinalu Kupa kralja ispao od Leganesa.

Nije to bila “kraljevska” sezona u Španiji, ali u Evropi je to druga priča.

Nevjerovatni Real je u trećem uzastopnom finalu Lige prvaka i ide po treći naslov zaredom. Zadnji finale Kupa/Lige prvaka koje je izgubio bio je 1981. godine dok je Vicente del Bosque još bio igrač i to baš od Liverpoola.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...