REGION SE DIGAO DA SPASI DJEVOJČICU: Nada da Teodora nastavi život košta 350.000 eura!

kurir.rs

Devojčica Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, oboljela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt, koja košta čitavo bogatstvo.

Do aprila 2016. godine, tada osmogodišnja devojčica Teodora Vranješević iz Kragujevca, živjela je životom svakog drugog djeteta.

Pohađala je drugi razred Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kragujevcu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

teodora-vranjesevic-foto-privatna-arhiva-1493900507-1175345

No, polako je počela da je obuzima sve veća malaksalost koja je uticala na bitno smanjenje njenih svakodnevnih aktivnosti, dobila je bolove u nogama, počela je da blijedi…Odlazak kod ljekara i urađene analize, nažalost, otkrili su ono čega su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle, a morali su da čuju od ljekara: Teodora je oboljela od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je bjesomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene djevojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom.

Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije spriječile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju kostne srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova – Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu.

Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti cijelih 350.000 eura!

“Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem djetetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj djeci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i vjerujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspjeti da sakupimo potrebnih 350.000 eura”, kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

teodora-vranjesevic-1493900578-1175351

Što je još gore, za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a liječenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 eura.

Kampanja za obezbjeđenje donacija počela je u srijedu uveče na Facebooku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja…

 

Način uplate pomoći

Uplate novčane pomoći za Teodorino liječenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...