Bojan Jovanovski trenutno se nalazi u zatvoru.

Naime, on je od svoje drugarice Jelene Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj ih vratio, riješio je da, u dogovoru s makedonskim državnim vrhom uključujući i premijera Zorana Zaeva, reketira bogatog biznismena za čak 1,5 miliona eura

Uhapšeni makedonski voditelj Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, reketirao je biznismena Jordana Kamčeva za 1,5 miliona eura da bi, između ostalog, vratio dugove pjevačici Jeleni Karleuši, otkriva Kurir.

On je od svoje drugarice Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj vratio dug i da bi se izvukao iz financijskih problema, riješio je da pribjegne kriminalnim radnjama, priča izvor.

Tako je iskoristio svoja poznanstva s premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim, njegovim savjetnikom Zoranom Bašanovićem i specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom, inače premijerovom štićenicom, koja je trebalo da osigura slobodu biznismenu Kamčevu, optuženom u aferi “imperija”.
– Karleuša i Boki 13 se poznaju godinama, a bio je blizak i s njenom pokojnom majkom Divnom, pa je bio slobodan da od nje pozajmljuje novac. Kad je zapao u dugove i kad mu je estradna karijera krenula nizbrdo, riješio je da se na lak, ali prljav način domogne velikog bogatstva. To bi mu riješilo sve financijske probleme, mislio je. Vratio bi Karleuši dug, namirio bi minuse u banci, a ostatak od svog dijela bi pokušao da ubaci u legalne tokove i pokrene biznis koji bi mu donosio novac. Drugi dio bi morao da raspodjeli s ostalim članovima koji su bili uključeni u aferu “reket” – priča izvor.

Vođen tom idejom, počeo je da pregovara s Kamčevim. Početna suma za koju ga je reketirao bila je osam miliona eura, ali je na kraju dobio 1,5 miliona eura u kešu, spakovanih u torbu “luj viton”. Snimak na kom Boki preuzima novac i iznosi ga iz kuće bogataša objavio je italijanski dnevnik Laverita, a nastao je 20. februara. Već 4. marta Kamčev je oslobođen, a Boki 13 je uhapšen na graničnom prelazu s Grčkom Bogorodica, a već mjesec dana je u skopskom zatvoru.

Koliko je bio blizak i s Jeleninom majkom Divnom Karleušom, pokazuje Bokijev oproštajni status na Fejsbuku poslije Divnine smrti. Ona mu je, kaže, plaćala ručkove u luksuznim restoranima i prihvatala ga kad niko nije.

– Dok sam nosio žensku majicu i suknju, ti si ponosno hodala sa mnom u Beogradu, razveselila si me i pružila mi podršku dok su se ostali smijali. Bila si mi kao druga majka, bila si sa mnom kad mi je bilo teško, kad mi je najviše trebalo! Prva si me odvela u naš omiljeni restoran u Beogradu, nikad mi nisi dozvolila da platim račun za ručak ili večeru, bila si najopasnija žena koju sam ikad sreo. Za mene ćeš uvijek biti jedinstvena i nezaboravna Divna (najdivnija) Karleuša. Divna i Jelena nisu bile samo majka i kćerka, bile su borci u borbi života. Počivaj u miru – napisao je Boki 13 početkom marta kad je Divna preminula.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba