Relativno mirna noć za hitne službe grada Cazina, vodostaj Mutnice 116,00 cm

cazin.net

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 116,00 cm.

Policijska stanica Cazin i cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na jugu naše zemlje zbog kiše, a u ostalim krajevima usljed otapanja snijega, saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona, kao i na moguće snježne lavine. Tokom noći slabiji snijeg padao je na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, tako da je na ovim dionicama kolovoz mjestimično zasniježen. U višim predjelima, u jutarnjim satima, može se očekivati mjestimična poledica.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima. Sutra, u prijepodnevnim satima, očekujemo pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...