Renato je dijete Šibenika, prošao je njihove selekcije, a bio je toliko talentiran da su ga već s 14 godina primijetili Dinamovi skauti i odveli ga u Zagreb. U Šibeniku kažu da je otišao preko noći, bez pozdrava.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Kao dijete, već s 13 godina, osvojio je brojna priznanja i nagrade. I, da, već s 13 godina je trenirao s prvom momčadi Šibenika, što je svjetski raritet. Iskreno, trebalo bi dobro pretresti svjetsku arhivu i pronaći slučaj gdje je 13-godišnji golman priključen seniorima.

– Prvi pehar dobio sam 2011. godine u Danilu, a sad ih imam 11. Najdraži mi je moj deseti pehar, koji sam dobio na selektivnom turniru Hrvatske kao najbolji golman za 2001. godište – ispričao je Renato Josipović dok je bio u Šibeniku za Šibenik.in

U Kijevu je obranio dva penala i odveo Dinamo u osminu finala Lige prvaka. Hrvatski dres prvi je put odjenuo u kolovozu 2013., kad je imao 12 godina.

– Kad sam dobio poziv za kamp reprezentacije, bio sam izvan sebe, taj osjećaj je neponovljiv – kaže Josipović, koji nije posčeo kao golman.

– Ne, u početku sam bio napadač. A onda mi je na jednom treningu trener Ive Šupe rekao da bih se mogao okušati kao golman. Poslušao sam ga i od tada branim – rekao je Josipović.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas je Renato jedan od najboljih mladih golmana Europe i veliki zalog da bi Dinamovi klinci mogli i ove godine jako daleko u Ligi prvaka. Uostalom, pričekajmo ždrijeb. 

Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – Renato Josipović novi je junaqk Dinama: Znao sam igrati i napadača, a u Dinamo sam došao iz Šibenika / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.