Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) imenovao je aktuelnog ambasadora u Njemačkoj Ričarda Grenela (Richard Grenell) za vršioca dužnosti direktora Nacionalne obavještajne agencije.

Grenel, koji nema iskustva u obavještajnim službama, nadgledat će rad 17 agencija i djelovat će kao posrednik između njih i predsjednika.

– Sa zadovoljstvom mogu da objavim da će aktuelni ambasador u Njemačkoj Ričard Grenel biti vršilac dužnosti direktora Nacionalne obavještajne agencije – naveo je Tramp u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter.


Grenel je izazivao kontroverzu u Njemačkoj svojim objavama na Twitteru, gdje je objavljivao razna saopćenja o unutrašnjoj politici te zemlje i oštre kritike prema Berlinu, što je neuobičajeno za ambasadora. 

Prije diplomatske uloge u Trampovoj administraciji Grenel je radio kao portparol predstavnika SAD u UN-u. Grenel je prvi član Trampove administracije koji je otvoreno priznao da je gej.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ričard Grenel novi šef Nacionalne obavještajne agencije SAD / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.