RIJEKA i Gorica sutra od 17:30 igraju utakmicu 13. kola HNL-a na Rujevici, a utakmicu će od 15 sati na konferenciji za medije najaviti trener Rijeke Simon Rožman i igrač Franko Andrijašević.

“Zadovoljan sam kako igrači rade na treninzima, motivirani su. Gorica je kompaktna i vrlo agresivna ekipa koja se ne predaje. Mislim da možemo dobro reagirati na takav način igre. Zadnje četiri utakmice s Goricom nismo rekli, tako da se može reći da su oni favoriti, ali se mi s time ne slažemo. Želim da utakmica ide našim putem, imamo kvalitetu da to napravimo. Molim naše navijače da nam pomognu kako bi ostvarili važna tri boda.”

Andrijaševiću će ovo biti prva utakmica u karijeri s Goricom. Prije nego je otišao u Belgiju, Gorice nije bilo u 1. HNL.

“Iskreno, nisam ni znao za niz od četiri poraza do jučer kada smo razgovarali o tome. Imamo veliki motiv da dobijemo tu utakmicu .Bit će teško, Gorica je čvrsta ekipa i imaju dobre individualce, ako ćemo biti pravi, možemo doći do tri boda”, rekao je Andrijašević.

Hoće li Rožman nešto promijeniti u odnosu na prošle utakmice?

“Bitno je jedino da svi igrači imaju ideju u glavi kako želimo igrati. Onda je svejedno tko će početi, siguran sam da oni koji će dobiti šansu da će iskoristiti tu priliku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je u vrhu HNL-a što se tiče broja žutih kartona, dok je Rijeka potpuna suprotnost.

“Pričali smo o tome, to je ono što sam rekao da su vrlo agresivna i kompaktna ekipa. Igrači znaju to, moramo odgovoriti na naš način, na nogometnu logiku”, kaže Rožman.

Postoji li dodatna motivacija zbog četiri uzastopna poraza od Gorice=

“Osjeti se to na treninzima. Za svaku utakmicu se isto pripremamo. Što se tiče toga, stvarno ne bi trebalo biti problema jer nam ta četiri poraza zvone u ušima. Trener ima nove ideje, tako da će trebati vremena da se to posloži. Svi smo koncentratni na treninzima kako bi ostvarili nove zahtjeve”, rekao je Andrijašević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr