Rijeka Una skoro preplavila most na Brvicama


Obilne kišne padavine koje su zabilježene na području grada Bihaća u protekla dva dana rezultirale su porastom vodostaja rijeke Une i Klokota, a trend rasta zabilježen je i u jutarnjim satima.

Prema posljednjim mjerenjima u protekla 24 sata na području Bihaća palo je 35 mm po m2, a vodostaj Une dostigao je u centru Bihaća do sad najveću izmjerenu visinu od 140 cm.

Visinu vodostaja rijeke Une najbolje ilustrira most na poznatom bihaćkom kupalištu Brvice, koji je vrlo visok, a danas je skoro pod vodom. U centru grada situacije nije ništa bolja.

Prema riječima stručnjaka, Una kod Martinbroda stagnira, a plimni val koji je danas zadesio Bihać sinoć je prošao upravo tim područjem. Iz tih razloga situacija bi se trebala stabilizirati, ako prestanu padavine. Ukoliko kiša nastavi padati, mogli bi doći do većih problema.

Mjerenja u 11:00 sati na hidrološkim stanicama na rijeci Uni su : Martin Brod 356 cm – u opadanju, Kulen Vakuf 355 cm, Ripač 280 cm-porast, Bihać centar 144 cm- porast ,Kralje 538 cm, Kostela 262 cm-porast.

br

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

br2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Abc.Ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...