Rješenje za rušenje objekta firme “Higijena” na trasi Prve transverzale Općina Centar donijet će sutra, kako bi se mogli uvesti izvođači radova i početi s uklanjanjem tog objekta, najavljeno je na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za gradnju te gradske saobraćajnice.

Planirano je da do narednog sastanka Općina Centar završi parceliranje zemljišta od ulice Braće Begić do “Bosnalijeka”, čime bi se stekli uvjeti za daljnje rješavanje imovinskopravnih odnosa na toj dionici.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić informirao je prisutne kako je održan sastanak sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinskopravne poslove, na kojem je dogovoreno da se ubuduće sve pristigle žalbe na geodetske poslove na Prvoj transverzali smatraju apsolutnim prioritetom u rješavanju.

Hulusić je istaknuo da je Federalna uprava spremna održati i radno-konsultativne sastanke s nadležnima u općinama kako bi im dali preporuke u rješavanju određenih predmeta.

Zaključeno je i kako je potrebno da ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić i pravobranilac KS Kemal Karić održe sastanak sa predsjednicom Općinskog suda i šefom zemljišnoknjižnog odjela kako bi se ubrzalo uknjižavanje prava vlasništva na ugovore.

Usvojen je i zaključak da od sljedećeg sastanka nadležni u Općini izvještavaju Operativnu grupu o pokrenutim procesima eksproprijacije koji se vode u nadležnim imovinskopravnim općinskim službama kako bi, ukoliko je potrebno, svi od Zavoda za izgradnju do resornih ministarstava u tim procesima pomogli, saopćeno je iz Press službe KS.Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba.
Više o njoj i sličnim vijestima pratite klikom ovdje.

– Ovo je čitanje RSS vijesti.