Robert Prosinečki operisan u Sarajevu, upućen na intenzivnu njegu

Klix.ba

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji je jučer hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, danas je zbog problema sa slijepim crijevom operisan na KCUS-u.

ako saznajemo, njemu je puklo slijepo crijevo, a nakon operacije upućen je na Intenzivni odjel KCUS-a gdje će biti pod nadzorom ljekara.

Klix.ba saznaje da je Prosinečki podvrgnut kompliciranom operativnom zahvatu.

Prosinečki se jučer nije pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade NS BiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari preporučili hospitaliziranje, nakon čega je čitavu noć proveo u KCUS-u.

Odlukom ljekara Prosinečki je danas podvrgnut operacionom zahvatu.

Reprezentacija BiH nedavno je izborila plasman u Ligu A Lige nacija remijem u Austriji, a tri dana nakon toga minimalno smo poraženi u Španiji u prijateljskom meču. Bio je to ujedno i prvi poraz Prosinečkog u zvaničnim utakmicama, a problemi sa slijepim crijevom pojavili su se upravo nakon povratka iz Španije.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kayserisporu.

Izvor: Klix.ba3

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...