Robert Prosinečki neće povesti Bosnu i Hercegovinu u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo! Hrvatski susjedi “Žutom” su se zahvalili, što je potvrdio potpredsjednik tamošnjeg saveza Milorad Sofrenić.

– S Robertom Prosinečkom sporazumno smo raskinuli suradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku – rekao je Sofrenić za Faktor.ba.

Ovo je sada i njegov definitivan kraj na klupi nakon što je u rujnu poslije poraza u Armeniji dao ostavku, no nastavio je dalje. Čudo do kraja kvalifikacija nije uspio napraviti, no neće imati priliku da izbori Euro kroz Ligu nacija.

Bosanskohercegovački mediji navode da bi to mogao imati Safet Sušić kao najozbiljniji kandidat. Prosinečki je preuzeo BiH u siječnju prošle godine s ugovorom do kraja kvalifikacija. U 22 utakmice pobijedio je devet puta, izgubio sedam, a remizirao šest.

BiH je u grupi s Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom osvojio malih 13 bodova, dovoljno tek za četvrto mjesto. Popravna će prilika biti joj Sjeverna Irska 26. ožujka, prođe li to, za Euro će igrati protiv Slovačke ili Irske.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr