Pobijedio je Nikolu Mektića (30), donio Španjolskoj prvi bod protiv Hrvatske u meču drugog kola faze po skupinama na završnici Davis Cupa, a onda je hitno morao napustiti reprezentaciju.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Domaćin će do kraja natjecanja morati bez Roberta Bautiste Aguta (31), devetog tenisača svijeta, čijem se ocu u četvrtak naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

Otac Bautiste Aguta pretrpio je nesreću 2016., a stanje mu je postalo vrlo ozbiljno, zbog čega je Roberto iz Madrida otišao posjetiti ga u bolnicu u gradu Castellónu.

KOME TO TREBA?

Apsurd Davis Cupa: Umalo su srušili rekord, igrali do 4 ujutro

Tenisač je zamolio javnost za razumijevanje zbog privatnih problema samo godinu i pol dana nakon što mu je preminula majka.

Pravila Davis Cupa nalažu kako nema naknadnih promjena u sastavu nakon što natjecanje počne, tako da španjolski izbornik Sergi Bruguera ostaje s četvoricom. Drugi reket u nokaut-fazi trebao bi biti Pablo Carreño Busta (28), nekad deseti, a danas 34. igrač na ATP-ovoj rang-ljestvici. U sastavu je još, dakako, prvi tenisač svijeta Rafael Nadal (33), kao i Feliciano López (38) i Marcel Granollers (33).

Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr