Rock muzičar podržao bojkot Eurosonga: Ne idite u Izrael dok tamo ginu nevini ljudi


FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bu_Xywxl3pJ/

Legendarni muzičar i član rock benda “Pink Floyd”, Roger Waters pozvao je sve učesnike ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u Izraelu, da bojkotuju ov takmičenje u znak protesta zbog ubijanja nedužnih palestinskih civila. Waters je apelovao na takmičare da se odreknu učešća na ovogodišnjem takmičenju kako bi iskazali nezadovoljstvo izraelskom politikom koja je prema njegovom mišljenju kriva za gnusne zločine i progon Palestinaca sa svojih vjekovnih ognjišta. Waters je pohvalio izjavu irskog predstavnika na Eurosongu, Conana Osirisa koji je istakao kako nije siguran da li će otputovati u Izrael kako bi predstavljao svoju zemlju.

View this post on Instagram

#Repost @valajeyhani with @get_repost ・・・ “Resist”, he said. . . . #rogerwaters #pinkfloyd #usandthemtour #hartwallarena

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters) on

-On može da pokaže solidarnost sa 189 nenaoružanih demonstranata koje su ubili izraelski snajperi samo prošle godine, uključujući 35 djece- izjavio je Waters što je izazvalo gnjev kod velikog broja izraelskih građana koji su saglasni kako bi nekadašnji član “Pink Floyda” trebao biti proglašen nepoželjnom osobom u Izraelu.

View this post on Instagram

#Repost @peti_golin with @get_repost ・・・ #rogerwaters #resist #pigs #abortolegalseguroygratuitoya #quesealey

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters) on

The post Rock muzičar podržao bojkot Eurosonga: Ne idite u Izrael dok tamo ginu nevini ljudi appeared first on Azra Magazin.

(Autor: azra.ba)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...