Vjeruje se da je žena iz Indije, koja je rodila bliznakinje u 74. godini, najstarija majka na svijetu.

Eramati Mangajama rodila je zdrave djevojčice uz pomoć vantjelesne oplodnje i kaže da je bebe “čine potpunom”, prenosi B92.

Ova penzionerka kaže da ju je komšinica koja je ostala u drugom stanju u 55. godini inspirirala da i ona sa svojim suprugom dobije bebu. 

Ova žena, koja je kroz menopauzu prošla prije 30 godina, preuzela je rekord od Marije del Karmen Busada de Lara, kao najstarija novopečena mama na svijetu.

Eramati je cijelu trudnoću provela u bolnici zbog nadzora, a sada, nakon porođaja, kaže da “ne može da opiše koliko je sretna”.

– Bebe me čine potpunom. Moje čekanje koje je trajalo šest decenija se napokon završilo. Više me niko neće nazivati jalovom – iskrena je ova novopečena mama.

Doktor Umašankar, koji je vodio njenu trudnoću, kaže da je bio iznenađen kada je ova penzionerka došla kod njega prošle godine i dodao da je vantjelesna oplodnja u njenim godinama “bila izazov”.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.