Internet je surovo mjesto i svakome je zagarantovana njegova doza negativnih komentara i vrijeđanja, čak i majkama koje su se nedavno porodile.

Kroz to je prošla i Dorin Čing iz Malezije majka četvorki po imenu Džensen, Džejden, Džasper i Džazrael. Dorin ima svega 23 godine. Aktivna je na internetu i bavi se blogovanjem pa je, kaže, navikla na pogrdne riječi i komentare, ali kada je pokazala svoje tijelo nakon što je rodila četvoro djece, kaže, ništa ružnije na svoj račun nije čula.

Zašto je troje (četvoro, petoro…) lakše od jednog

Foto:Facebook

– Stomak ti je odvratan!

– Eto ti, to ti je zato što si htjela toliko djece.

– Moraš nekako to da popraviš, odvratno izgleda.

To su, kaže, komentari koji su je dočekali nakon ove slike.

Kako piše ova majka u svom blogu, posebno ju je zabolelo što ogromna većina tih komentara potiče od žena, takođe majki. Međutim, ni muškarci nisu zaostajali.

Foto:Facebook

– Da, imam strije i nikad neće nestati niti mi pada na pamet da se time opterećujem. Međutim, činjenica je da mi se povraća od takvih i sličnih komentara. Bilo je i muškaraca koji su mi pisali da sam “ja kriva što imam strije jer sam željela toliko djece”. Imate li vi trunku poštovanja za žene? Za svoje majke, za sestre, devojke? I na kraju krajeva, za žene koje mogu da priušte djece koliko god žele? – pita Dorin u svom Fejsbuk postu koji je postao viralan.

Foto:Facebook

Novi.ba/Žena.rs

Više saznajte na izvornom linku: – RODILA ČETVERO DJECE PA POKAZALA KAKO JOJ STOMAK IZGLEDA, USLIJEDILA HRPA UŽASNIH KOMENTARA: “Muka mi je od ovog..” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.