Anegdota o Rodmanu.

Dokumentarni film ‘The Last Dance’ o najvećem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu privukao je veliku pažnju.

Film o legendarnom košarkašu i njegovoj posljednjoj sezoni s Bullsima izazvao je zaista odlične reakcije, a sam Michael je ispričao jednu od anegdota vezanu za njegovo saigrača kontroverznog Dennisa Rodmana.

Ispričao je kako je Rodman usred sezone tražio od trenera Phila Jacksona godišnji odmor kako bi otišao da se odmori u Las Vegas.

“Rekao sam Philu, ako ga pustiš, više ga nećeš vidjeti”, priča Jordan i nastavlja:

“Nije se vratio na vrijeme. Morali smo ga dovesti nazad i morali smo izbaciti tu djevojku koja je bila s njim. Neću vam reći šta se dešavalo u tom krevetu, gdje se događalo i slično”.

A djevojka u krevetu je bila glumica Carmen Electra.

“Neko je pokucao na vrata i bio je to Michael Jordan. Sakrila sam se jer nisam željela da me vidi”, izjavila je Electra.

Međutim, to joj nije pomoglo jer se ubrzo sve saznalo. Jordan je uspio da vrati Rodmana u Chicago, a Bullsi su te sezone ponovo osvojili naslov prvaka.

Electra se potom i udala za Rodmana, ali njihov brak je trajao samo nekoliko mjeseci.

(sportsport.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.