Megan Markl i princ Hari
Rodni list malog Arčija otkrio što su po zanimanju Hari i Megan

Autor: index.hr

Britanska kraljevska porodica objavila je rodni list novorođenog sina princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle). Rodni list je otkrio da maleni Arči (Archie) ipak nije rođen u kući, nego u bolnici Portland u Londonu. U rodnom listu naveden je datum Arčijeva rođenja, ali i podaci njegovih roditelja, kao i njihova zanimanja.

Tako stoji da je otac malog Arčija Harisona (Harrison) princ Hari, odnosno Njegovo Visočanstvo Henri Čarls Albert David (Henry Charles), vojvoda od Saseksa. U njegovom zanimanju piše da je princ Ujedinjenog Kraljevstva. 

U rubrici ”majka” stoji da je ona Rejčl (Rachel) Meghan, Njeno Visočanstvo, vojvotkinja od Saseksa. U zanimanju majke piše da je ona princeza Ujedinjenog Kraljevstva.  

“Daily Mail” piše da je Megan htjela roditi kod kuće, ali budući da je termin ”prešišala” sedmicu, bila je primorana ići u bolnicu. Podsjetimo, maleni Arči rodio se 6. maja ove godine, a roditelji su ga javnosti predstavili dva dana kasnije. Naknadno je objavljeno ime i prezime dječaka te informacija da beba nema kraljevsku titulu.

(Autor: Avaz)