AS Roma društvene mreže ne koristi samo za vlastitu promociju. Uz pomoć ‘Vučice’ pronađeno je dvoje nestale djece u Keniji, dječak iz Belgije i dvije engleske tinejdžerke!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Imamo 16 milijuna pratitelja na društvenim mrežama pa smo ljetos odlučili uz naše najčitanije objave, one o transferima, uključiti i video isječke o nestaloj djeci sa svim podacima koji mogu pomoći da se dječica pronađu – priča Paul Rogers, jedan od čelnika kluba iz “vječnog grada”, pa pojašnjava:

– Na društvenim mrežama nogomet prečesto nosi toksične reakcije, a mi smo bili uvjereni da možemo napraviti antitezu toj negativi, pokrenuti dobru priču bez navijačkog predznaka.

🛑A fourth missing child has been found! 🛑#ASRoma have today been informed by @missingchild_ke that an 8-year-old Kenyan girl featured in the @ChrisSmalling transfer announcement video has been found safe.

On Sunday, another Kenyan child, a 13-year-old boy was also found safe pic.twitter.com/CnQOmkuhEU

— AS Roma English (@ASRomaEN) September 17, 2019

Peter Boxell je otac koji pati više od tri desetljeća. Njegov je 15-godišnji sin Lee nestao prije 31 godinu i na žalost nikad nije pronađen, ali navijač Sutton Uniteda oduševljen je rimskom nogometnom plemenitošću:

– Tko spasi život samo jednom djetetu kao da je spasio cijeli svijet, a Roma je pomogla spasiti pet života. To je ne-vje-ro-ja-tno! Njihova je ideja briljantna, a efekti neopisivo divni.

Roma je na svojim Twitter, Facebook, YouTube, Instagram i ostalim profilima, na brojnim svjetskim jezicima u 72 različita video isječka objavila informacije o 109-oro nestale djece i tinejdžera u 12 zemalja.

Congratulations to #ASRoma partner @MaryanaMunyendo, founder of @missingchild_ke, on being named one of @BD_Africa‘s Top 40 Women Under 40.

Through working with Maryana, two Kenyan children featured in Roma's videos have been found safe. We pray the other kids will be found 🙏 pic.twitter.com/jgEhVUyMmC

— AS Roma English (@ASRomaEN) October 8, 2019

Impresivno humana inicijativa ne staje: 25. svibnja je Međunarodni dan nestale djece i Roma sprema kampanju da joj se, ako ne ranije, tada pridruže i drugi klubovi.

Paul Rogers kaže:

– Roma je pomogla pronaći petoro djece, a zamislite koliko bi dobra učinili kada bi nam se pridružili klubovi kao što su Man United, Barcelona, Liverpool…!

Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL


Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Roma pomogla pronaći petoro nestale djece u Europi i Africi! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.