ROMANTIKA NAD SARAJEVOM: Almir zaprosio Jasminu u gondoli Trebevićke žičare

klix.ba
Trebevićka žičara je nakon 26 godina ponovo u funkciji, a pored svih pratećih svečanosti njen novi život je obilježila i vjeridba mladog para.

Trebevićka žičara je nakon 26 godina ponovo u funkciji, a pored svih pratećih svečanosti njen novi život je obilježila i vjeridba mladog para.

Sarajevska žičara je zvanično i svečano otvorena danas, ali je bilo nekoliko testnih vožnji u prethodnim danima namijenih novinarima, zvanicama, političarima i drugim zvaničnicima. Međutim, zaposlenici JP Sarajevo nisu mogli odbiti molbu Almira Bihorca koji je želio zaprositi svoju djevojku Jasminu Drinjaković u gondoli sarajevske žičare, što je i ostvario.

“Vjerili smo se 4. aprila tokom probnog kruga. Svoju zamisao sam ostvario zahvaljujući svom prijatelju koji radi na žičari i koji je zatražio dozvolu za vožnju. Dobili smo dozvolu, napravili krug i vjerili se. Bilo je zaista prelijepo”, izjavio je Almir za portal Klix.ba.

Njegova vjerenica Jasmina Drinjaković će zauvijek pamtiti iznenađenje i trenutke koje je doživjela sa svojim budućim suprugom.

“Ideja je bila originalna, imali smo priliku da prije zvaničnog otvorenja uživamo u vožnji žičarom. Dogodio se i taj čin vjeridbe koji mi je lično najbitniji. Sve je bilo sjajno, odlično organizovano i prelijepo, pristala sam”, rekla nam je Jasmina.

Žičara je ponovo otvorena nakon 26 godina i simbol je grada Sarajeva. Danas ima 33 gondole, a kapacitet je 10 mjesta.

 

Konobarice sviraju, pjevaju, pa čak i twerkuju: U Sarajevu otvoren originalan restoran Hootters Girls Pub (FOTO)

Jučer je u prelijepom ambijentu bivšeg Monument kluba, uz prisutstvo mnogobrojnih zvanica iz svijeta biznisa, medija i ugostiteljstva otvoren Hootters Girls Pub po uzoru na svjetski poznati brend Hooters i kao takav je prvi i jedini u regionu.

Hootters Girls predstavlja mjesto za zabavu u kojem su u fokusu djevojke koje poslužuju i animiraju goste u tematski osmišljenoj gardarobi.

Četrnaest djevojaka nisu samo poslužiteljice, nego su one zapravo mnogo više od toga. Svaka od njih posjeduje posebnu vještinu kojom će animirati i zabavljati goste baš kao što se to čini u Hootersima širom svijeta ili kako to sjajno rade djevojke u fenomenalnom Coyote baru. One plešu, pjevaju, sviraju, proriču sudbinu pa čak i twerkaju.

Osim dobre zabave u prostoru se nalazi veliki broj led ekrana te je na taj način Hootters Girls omogućio praćenje svih sportskih događaja.

“U muzičkom smislu odlučili smo se da budu univerzalni i jedinstveni pa će gosti na taj način u Hootters Girls pubu moći slušati zabavnu domaću i stranu muziku, dakle instrumentalu što je također in u svijetu, kao sto nam je nedavno za primjer pokazala prepuna ZETRA na nastupu ‘2Cellos’. Također u vrijeme ručka i večere, mladi školovani talenti sa muzičke akademije će svojim instrumentalnim live izvedbama upotpuniti atmosferu”, navode.

Da bi cijela priča bila kompletna Hootters Girls je za svoje goste pripremio jelovnik i to od samo 3 izbora i naravno ponovo jedinstveni. U pitanju su “Hootters chicken wings” po recepturi svjetskog brenda KFC, XXL ili jednostavno rečeno najveća kobasica u Sarajevu i male “Colored burgere” kakvih nemate nigdje u Sarajevu ni vidjeti i za koje smo sigurni da će biti pravi hit.

Za posebne goste osmišljena je i VIP zona, te će na taj način gosti moći rezervisati istu u formi “All you can eat”, gdje će im biti posluženo pripremljeno sirovo meso a oni će sami to isto meso peći na specijalno urađenim stolovima na kojima su ugrađeni rostilji, tako da možete imati jedan poslovni sastanak u srcu Sarajeva u Strossmayerovoj ulici u odijelu i sa kravatom i na sve to roštiljati ili ekipa koja voli utakmice i druge sportske događaje može u takvim VIP aranžmanu uživati.

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...