Romeo Jozak (46) više nije izbornik Kuvajta. Nogometni savez te azijske države dao mu je otkaz nakon domaćeg poraza 3-0 od Australije u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

“Tehnički odbor Kuvajtskoga nogometnog saveza predložio je Izvršnom odboru da otpusti trenera seniorske nacionalne momčadi Kuvajta. Romeo Jozak i njegov hrvatski pomoćnik otpušteni su na sastanku u četvrtak navečer”, stoji u priopćenju saveza.

رفعت اللجنة الفنية في الإتحاد الكويتي لكرة القدم توصية إلى مجلس ادارة الاتحاد بإقالة مدرب منتخب الكويت الوطني الأول الكرواتي د. روميو جوزاك من منصبه وكذلك اقالة جهازه المعاون الكرواتي، وذلك في الاجتماع الذي عقد مساء اليوم الاربعاء.#KuwaitFA pic.twitter.com/beAfVBJy3k

— KuwaitFA (@KuwaitFA) September 11, 2019

Poraz od favoriziranog protivnika teško je mogao biti okidač otkaza jer kvalifikacije su tek počele, a pet dana prije Kuvajt je kod kuće razbio Nepal 7-0 i imao bi dobre šanse završiti među momčadima koje prolaze u idući krug kvalifikacija (pobjednici osam skupina i četiri najbolja drugoplasirana) jer u skupini ima i Jordan i Tajvan.

Razlog su otkaza, čini se, Jozakove riječi na konferenciji za medije nakon poraza, gdje se žestoko obrušio na vodstvo saveza zbog, kako tvrdi, neadekvatnih uvjeta u kojima reprezentacija trenira.

– Nemamo teren za trening. Da, imamo teren, ali to nije teren, nego livada. Znate li što je livada – pitao je Jozak novinare.

Romeo Jozak, coach of Kuwait, after Australia humiliated 0-3 defeat:
We don’t have a field to train on.
Yes we have a field, but not a field, it’s meadow, you know what is meadow?! pic.twitter.com/bifkw0A0Yc

— مرزوق العجمي (@MarzouqAlajmi) September 11, 2019

Kuvajt je vodio od srpnja prošle godine i to mu je bio drugi trenerski posao nakon što je od rujna 2017. do travnja 2018. vodio varšavsku Legiju.

Dobio je otkaz i naslijedio ga je dotadašnji pomoćnik Dean Klafurić (47) koji se izborio za stalan posao nakon osvajanja dvostruke krune, ali su i njega otpustili samo dva mjeseca poslije.

Prije samostalne trenerske karijere Romeo Jozak bio je tehnički direktor HNS-a (od 2014. do veljače 2017.), a nakon toga prešao je u Dinamo na funkciju sportskog direktora. Zadržao se na Maksimiru samo nekoliko mjeseci, otišao je na koncu sezone u kojoj je Rijeka osvojila dvostruku krunu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr