Slavni fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) i njegov agent Žorge Mendeš (Jorge Mendes) donirat će opremu za opremanje tri odjeljenja intenzivne njege portugalskim bolnicama kako bi im se pomoglo u borbi protiv pandemije koronavirusa, potvrdili su zdravstveni zvaničnici.

Portugalski tandem pomoći će u finansiranju dvije jedinice intenzivne njege, sa kapacitetom od po deset kreveta, Univerzitetskom bolničkom centru sjevernog Lisabona (CHULN), kao i jednu jedinicu bolnici Santo Antonio u Portu.

– Ovo je veoma važna investicija koja uključuje više desetina respiratora i druge potrebne opreme – izjavio je Kastro Alveš (Castro Alves), direktor odjeljenja za hirurgiju, dodajući da će jedinica nositi njihova imena.

– Ukoliko bude potrebno, Kristijano Ronaldo želio bi učiniti isto i na Madeiri – dodao je Alveš.

Napadač italijanskog Juventusa vratio se na matično ostrvo Madeiru, na kojem je 11 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Ronaldo je bio u posjeti majci koja se oporavlja od moždanog udara. U izolaciju je smješten nakon što je stigla vijest da je njegov saigrač iz prvaka Italije Danijele Rugani (Daniele) imao pozitivan test na koronavirus. Lokalne vlasti saopćile su 12. marta da Ronaldo nije imao simptome.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ronaldo donirao opremu za tri bolnice u domovini / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.