Na početku ovoljetne Cope Americe, na utakmici Argentine i Paragvaja, jedan je argentinski navijač podigao transparent s natpisom “Messi je bolji od CR7”. Vječna je to borba, možda i najpoznatiji “rat” na nogometnim travnjacima.

Tko će osvojiti više “Ballon d'Ora”, tko će zabiti više golova, tko će osvojiti više trofeja. No nije to ništa čudno. Radi se o dvojici možda i najboljih igrača koje je nogomet do sada upoznao.

SLIJEDI LI KRAJ?

Ronaldo: Moguće je da završim nogometnu karijeru dogodine…

Cristiano Ronaldo priznao je u srijedu za portugalsku televiziju da je njegovo dugogodišnje rivalstvo s Leom Messijem od njega napravilo boljega igrača i da jako voli zdravu konkurenciju.

– Divim se karijeri koju je stvorio, a cijenim što je on pri mom odlasku iz Španjolske rekao da mu je žao jer je i on cijenio naše rivalstvo – rekao je Ronaldo za portugalski TVI i dodao:

– Naše je rivalstvo posebno, ali nije neobično, ali i Michael Jordan je imao rivalstva u košarci. U Formuli 1 su bili Ayrton Senna i Alain Prost. Svima njima je zajedničko da su bili zdravi rivali.

Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Ronaldo i Messi su svaki pet puta osvajali Ballon d'Or.

– Ne sumnjam u to da mi je Messi pomogao da postanem bolji nogometaš, kao i ja njemu. Kada osvajam trofeje, mora ga to mučiti, isto kao što mene muči kada on osvoji nešto – priznao je Portugalac.

– Logično je da imamo sjajan profesionalni odnos jer smo dijelili velike trenutke u posljednjih 15 godina – smatra Cristiano i dodaje:

– Nikada nismo večerali zajedno, ali ne znam zašto ne bismo jednom u budućnosti i to napravili.

Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr