Na današnji dan, prije 116. godina osnovan je prvi Rotary klub u USA.

U tu čast svi Rotary klubovi u Bosni i Hercegovini zajedničkom akcijom su darovali novorođene bebe u gradovima u kojima egzistiraju.

Rotary klub Bihać, u okviru obilježavanja godišnjice, danas je posjetio Odjel ginekologije i akušerstva u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, te darovao sedam porodilja.

U vrijeme masovnog iseljavanja porodica i kontinuiranog smanjenja broja djece, svako novorođeno dijete u BiH je blagodat, te je i cilj ove aktivnosti podrška i promocija nataliteta od strane bosanskohercegovačke Rotary zajednice.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.