Trener Rijeke Simon Rožman bio je presretan nakon velike pobjede (1-0) Rijeke koja se preko Dinama plasirala u polufinale Kupa. Njegova momčad je konačno ‘skinula’ Dinamo, nastavila borbu za Rabuzinovo sunce.

BIJELI KUTAK

Kup, bura i riječki ‘Hura’! Kad se igra pametno i Dinamo pada

– Dali smo sve od sebe, svu energiju koju smo imali. Dobro smo se pripremili, napravili sve što je potrebno za pobjedu protiv jakog Dinama. Bili su ovo teški uvjeti, ali mi smo kontrolirali utakmicu i pravovremeno zabili – rekao je ponosni Simon Rožman, pa nastavio:

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

– Pa Dinamu smo dopustili samo jednu stopostotnu prigodu, dečki su ginuli jedan za drugog, sve ono što nismo radili tri dana ranije protiv Lokomotive. Isplatilo nam se ono što smo radili četiri tjedna na pripremama, imamo želju napraviti velike stvari, a ovo je dokaz da sve ide u pozitivnom smjeru. Nismo u ovaj dio sezone krenuli kako smo htjeli, ali danas… danas smo bili pravi. Svidjela mi se ta naša energija, hvala i navijačima.

TRENER DINAMA

‘Kažu da je bilo regularno, ovo je bilo sve samo ne nogomet’

Je li vam ovo najdraža pobjeda na klupi Dinama?

– Svaka pobjeda je slatka, danas ćemo se veseliti, ali nema mjesta euforiji. U Kupu vrijedi samo prvo mjesto, računa se samo trofej. To smo znali i prije, sada se nećemo mijenjati. Već razmišljamo o sljedećoj utakmici. U tri dana smo pokazali dva različita lica, sada moramo ući u kontinuitet ovakvih igara. Čak mislim da je ovo bila najmlađa postava Rijeke u zadnje vrijeme, tu je bilo puno mladih kojima treba podrška.

Uvijek pričate o otvorenom nogometu, ali najbolje utakmice vaša Rijeka pruža kada stanete u čvrst obrambeni blok…

IZNENAĐENJE NA RUJEVICI

Rijeka i vjetar otpuhali Dinamo iz Kupa! Riječani u polufinalu

– Treba se prilagođavati, mi smo napravili dobar plan, dobru strategiju ove utakmice i sve nam se potrefilo. Da nije, znam što bi nas onda čekalo. Želimo se razvijati u napadačkom smjeru, ali s Dinamom ne bi išlo drugačije. Naša ekipa se puno mijenja, klub je u tranziciji, nije nam lako. Uvjeti? Treba im se prilagoditi. Mi igramo i po kiši i po suhom i po blatu, sada po toj buri, uvjeti se mijenjaju. Ne bih zbog uvjeta smanjivao veličinu ove pobjede, pao je veliki Dinamo. Gazili su nas do sada, stiglo je vrijeme da im vratimo – završio je Rožman.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Rožman: Nema euforije, u Kupu vrijedi samo prvo mjesto, samo trofej / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.