RS: Formiranje Sekretarijata za raseljena lica i migracije

BHRT

U okviru reorganizacije Vlade Republike Srpske, postojeće Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica svoj rad će nastaviti kao republički Sekretarijat za raseljena lica i migracije, čime neće biti narušena niti ugrožena prava ove kategorije stanovništva, izjavio je mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković.
Tokom sastanka sa predstavnicima organizacija koje okupljaju raseljena lica, izbjeglice i povratnike u RS, Višković je istakao da će Vlada RS nastaviti sa realizacijom dogovorenih programa u ovoj oblasti.

Kako je saopšteno, podrška i zaštita prava raseljenih lica, izbjeglica i povratnika ostaće u fokusu rada nove Vlade.

Višković je na sastanku sa predstavnicima Saveza opštinskih udruženja izbjeglica i raseljenih lica RS, Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske i Asocijacije udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica u RS, govorio o programskim načelima na kojima će se bazirati rad nove Vlade.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će nova Vlada ostati otvorena za saradnju, partnerstvo i razumijevanje potreba najosjetljivijih kategorija u društvu, te da će institucionalna stabilnost, ekonomski rast i jačanje privrede ostati prioriteti u radu kako bi se nastavilo sa sprovođenjem ne samo razvojnih, nego i programa socijalne podrške, saopštili su iz Vlade RS.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...