Muškarac V. P. (28) osumnjičen je da je aktivirao ručnu bombu u blizini svoje porodične kuće u Bileći i tom prilikom oštetio dva automobila i jednu porodičnu kuću, a potom prijavio policiji da su eksplozivnu napravu bacili nepoznati počinioci.

Iz Policijske uprave Trebinje saopćeno je da je Bilećanin prijavio policiji da je jedna ili više nepoznatih osoba bacila eksplozivnu napravu u blizini njegove porodične kuće sinoć oko 20 sati, kada su oštećeni dva automobila i jedna porodična kuća.

– Policija je uviđajem utvrdila da je aktivirana eksplozivna naprava ručna bomba i da ju je aktivirao V. P., a potom prijavio nepoznate osobe za događaj, čime je ova osoba počinila krivična djela izazivanje opće opasnosti i lažno prijavljivanje krivičnog djela – naveli su iz Policijske uprave.

U saopćenju se dodaje da su, odmah po dobivanju prijave, policijski službenici obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju i započeli uviđaj. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ručnom bombom oštetio kuću i tuđe automobile pa lažno prijavio druge / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.