“Nisam bio spreman. Udebljao sam se, partijao sam, nisam se pripremao baš za ovaj meč”, rekao je nakon poraza Andy Ruiz Jr. koji je u subotu izdržao čak 12 rundi na nogama, ali su suci jednoglasno odlučili da je engleski boksač bio bolji. 

Zaista, Anthony Joshua odmakom od ‘životinjskog’ boksa podsjeća na najveća imena ove plemenite vještine i nije ga bilo lako svladati, osobito ako se ‘niste pripremali’, no je li to istina, ako ste toliko htjeli da pojas ostane vaš da ste osobni detalj dodali na njega?

GENERAL POSLIJE BITKE

Ruiz: Što da vam kažem? Pa ja partijam zadnja tri mjeseca…

Foto: ANDREW COULDRIDGE

Naime, nakon što je u lipnju Ruiz Joshui uzeo titulu, postao je prvi meksički prvak u teškoj kategoriji pa je upravo to dao zlatnim slovima (doslovno) dodati na pojas. Anthony je nakon pobjede pozirao sa svim pojasima pa tako i tim, a moguće je kako će ovaj boksač koji je Engleskoj vratio želju za borbom u ringu taj natpis i ukloniti.

On se nalazi na WBO pojasu, jednom od četiri koja je Joshua vratio (ostala tri su WBA, IBF i IBO).

AMERIKANAC BRUTALAN

Wilder: Joshua i ja? Ma da! Pa tu borbu nećete nikad dočekati

 

Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Tko zna, možda ga jednog dana Ruiz i vrati budući da je već sinoć pozvao na treći okršaj. Ukoliko Joshua pristane, neće to biti prvi put da teškaši idu na treći susret u ringu, a kada je subotnji bio onako zanimljiv s ‘nepripremljenim’ Ruizom, jedva čekamo vidjeti kada će biti u, kako je i sam rekao, ‘j***no najboljoj formi života’.

ANKETA: SVE VELIKI DEČKI

Tko je sljedeći za Joshuu? Tu su Wilder, Fury, Usik i – Ruiz?!

Podsjetimo, Filip Hrgović je svladao Erica Molinu u samo tri runde i tako obranio internacionalni WBC pojas. 

 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Ruiz je na pojas dodao detalj za sebe, a sada je Joshuin… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.