Čekalo se ispred bolnice kad se rodio, učlanjivalo ga se u nogometne klubove, njegove slike su vrijedile pravo bogatstvo, a njegovi roditelji su govorili kako će zauvijek ostati zajedno.

Sedam godina kasnije dijete je glavni lik medijskog reality programa u kojemu Balkanci, iz svojih toplih domova (u kojima nema nikakvih problema), biraju stranu. Kao i obično, dominiraju mrzitelji Severine koji su zaljubljeni u njezin lik, te je već 15 godina kažnjavaju jer se opalila s onim Hercegovcem i snimila seks. Zbog toga bi joj, kažu, trebalo oduzeti dijete. Podskupina mrzitelja Severine na internetu je osuđuje jer je dijete dobila sa Srbinom jer joj se s njezinim Hrvatom, moš mislit, tako nešto nikad ne bi dogodilo. Lijepe, uspješne i karizmatične žene poput Severine Vučković imaju takve fanove koji ih obožavaju i mrze u isto vrijeme, željni svake vijesti o njoj, dok se raduju njezinim porazima i prljavštinama.

Drugi tim sastavio se do popodnevnih sati. Oni su bezuvjetno stali uz Severinu, nemajući pojma o detaljima privremene mjere. Neki od njih oca vide samo kao bankomat, a pokušaje očeva da dijele skrbništvo s majkom smatraju osvetoljubivim idiotima koji svojoj bivšoj žele upropastiti život.

O Severini i Milanu se piše iz jednostavnog razloga, kao i o Bogdani (što vam objasnih u ponedjeljak). Zanima vas. Klika se. Čitate to.

Balkan je postao područje na kojemu su prava djece od njihovog rođenja potpuno narušena. Prvo, pravo na privatnost narušila je gotovo svaka majka. Ne znam baš što bih svojoj rekla da me 1990. snimala u pelenama i to kačila na Instagram. U bizarnom srpskom reality programu Zadruga prikazuje se i majka koja je u reality povela i jednogodišnje dijete. Dječak, čija je majka sumnjive radne sposobnosti, dijeli životni prostor s prostitutkama i najvećim ološem, a o njemu se brinu dadilje i tete u vrtiću. Socijalna služba nikad nije reagirala, majci se dijete nikad nije oduzelo, a otac nikad nije pitao za njega.

Ovo drugo je gore, tješimo se.

Možda je reality u kojemu oba roditelja žele živjeti sa svojim sinom ipak zdraviji od onoga u kojemu dijete ne želi ni jedno ni drugo, a maleni nema pravo ni da ga sud pogleda, kamoli procesuira njegov slučaj.

Možda je ta Severina ipak samo majka koja ne može živjeti bez svog sina, a taj otac isti takav.

Možda nije ni važno. Važno je da oba realityja imaju veliku gledanost. Priče imaju različitu publiku, dakako, ali su porivi isti; Daj mi da vidim da je nekom gore nego meni.

 

Izvor vijesti: Marina Radoš / lolamagazin.com