KARL-HEINZ RUMMENIGGE vjeruje da je imperativ da se Bundesliga nastavi što je prije moguće zbog financijskih, ali i sportskih razloga.

Bundesliga je, baš kao i sve ostale europske lige osim bjeloruske, suspendirana do daljnjega. Ipak, čini se da je upravo njemačko prvenstvo najbliže povratku na terene. 

Klubovi su počeli trenirati u manjim skupinama, a utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata kad liga ponovno krene. Spekulira se zasad da bi to moglo biti u svibnju.

“Dva su razloga zbog kojih što prije moramo nastaviti s ligom. Prvi je onaj sportski, moramo dodijeliti titulu najboljem, odrediti tko će igrati u kojem europskom natjecanju, ali i tko će ispasti iz lige”, rekao je Rummenigge pa nastavio:

“Onaj drugi, manje bitan, ekonomski je razlog. Televizije koje prenose utakmice imaju velik utjecaj na budžete klubova i to treba imati na umu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se umanjio financijski utjecaj TV kuća na budžete potrebno je rezati kod najvećih klubova pa su se tako Bayern, Borussia Dortmund, RB Leipzig i Bayer Leverkusen odrekli po 20 milijuna eura u korist ostalih bundesligaša i drugoligaša. 

“Već 10 godina klubovi žive iznad svojih mogućnosti i riskiraju. U ovom trenutku rezultat ne znači ništa, bitan je samo novac. Kriza je globalna, a rješenja moramo tražiti zajedno”, rekao je šef Bayerna. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Rummenigge: Dva su razloga zbog kojih se Bundesliga što prije mora nastaviti / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.