OSIM što je zbog pandemije koronavirusa nogomet stao i klubovi trpe enormne financijske gubitke, zbog izvanredne situacije pojavio se još jedan problem koji će vodeći ljudi svjetskog i europskog nogometa morati riješiti.

Taj se problem tiče ugovora koji igračima ističu u lipnju, a prema svemu sudeći sezona će se prema napucima UEFA-e morati završiti u kolovozu ili čak rujnu, ovisno o tome kakvo će biti stanje s koronavirusom. Također, još se ne zna kakav će status imati igrači koji su na posudbi do kraja lipnja.

O tom je problemu progovorio prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern na posudbi iz Barcelone ima Philippea Coutinha zbog kojeg je legendarni Nijemac poručio da će se u tjednima koji dolaze morati popričati s prvim čovjekom FIFA-e Giannijem Infantinom na temu posuđenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo razgovarati s Infantinom jer je to njegova odgovornost. Postoje ozbiljni problemi koji se hitno moraju riješiti. Mi imamo Coutinha do kraja lipnja. Što će biti ako se Bundesliga ne završi prije 30. lipnja? Što će biti poslije kad bude igrali u Ligi prvaka? Hoćemo li moći koristiti Coutinha? Pod kojim uvjetima?” rekao je predsjednik Bayerna pa je nastavio:

“Trebamo popričati o ovim problemima što prije. Siguran sam da će FIFA pronaći mudro rješenje i da konkurentnost klubova neće biti ugrožena.”

Kao jedno od mogućih rješenja spominje se dodavanje novog aneksa u ugovor prema kojem se igračima dodatno produžuju ugovori ili posudbe za određeni period. Na taj način sačuvala bi se regularnost prvenstvene sezone jer će klub biti u prilici odigrati sva kola s igračima na koje je računao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Rummenigge o ozbiljnom problemu o kojem se ne priča previše: Morat ćemo razgovarati / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.