Uefa će u utorak održati krizni sastanak vezano uz posljedice pandemije korona virusa na europski nogomet i – Europsko nogometno prvenstvo 2020 koje se ovog ljeta (12. lipnja – 12. srpnja) trebalo održati u 12 europskih zemalja, a danas taj termin djeluje kao čisti ‘science-fiction’.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

I prije video-konferencijskog poziva sa predstavnicima svih 55 zemalja Uefinih članica, najveća od njih već je ponudila spas:

– Pa naravno da smo spremni. Organizirali smo zadnje Svjetsko prvenstvo, imamo i iskustvo i infrastrukturu, ali moramo znati o kakvom bi se formatu radilo i koliko bi se utakmica igralo – kaže Aleksej Sorokin, čovjek koji je bio na vrhu Organizacijskog odbora na našim srcima zauvijek posebnom Mundijalu 2018.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sorokinove je riječi prisnažio zamjenik predsjednika ruske Vlade Dimitri Černičenko (‘Naše je iskustvo u organizaciji najvećih svjetskih sportskih događaja neupitno i svima poznato’), a onda i ruski ministar sporta Oleg Matizin (‘Spremni smo poduzeti sve mjere kako bi osigurali sigurnost svih sportaša’).

Nisu istaknuli kada bi to bili spremni, ali realno: možda krajem godine ili sljedećeg ljeta. Kako sada stvari stoje, ovog lipnja sigurnost još neće moći jamčiti nitko nikome.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Rusi spremni spasiti Euro: Ako Uefa želi bit ćemo organizatori / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.