Rusija i Kina blokirale su saopćenje Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija u kojem se osuđuje napad na američku ambasadu u Bagdadu.

Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je kakao su saopćenja blokirali jer u njemu nije uzet u obzir američki zračni napad u blizini bagdadskog aerodroma koji je uslijedio i u kojem je ubijen iranski general Kasem Sulejmani izjavio je ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja. 

– Prije svega, mi generalno snažno osuđujemo bilo koji napad na ambasade, pa tako snažno osuđujemo i napad na američku ambasadu u Bagdadu – rekao je ruski diplomata, prenosi Tass. 

On je objasnio da je saopćenje Vijeće sigurnosti praktično bilo spremno kada je uslijedio američki napad 3. januara i nije bilo moguće da se on ne uzme u obzir.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Rusija i Kina blokirale saopćenje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.