Maks Rajt, glumac iz kultne serije “Alf” preminuo je u 76. godini, nakon što se 24 godine borio s rakom. Umro je u svom domu u Hermosa Beach u Kaliforniji, javlja Mirror.

Poznat je po ulozi Vilija Tenera u seriji “Alf”, oca koji je usvojio planetarno popularnog krznenog vanzemaljca. Pojavio se i u legendarnog seriji “Prijatelji” gdje je glumio gazdu kafića ‘Central Perk’. Glumio je u serijama “Hitna služba”, “Kafić uzdravlje” i mnogim drugim. Nakon nastupa u mjuziklu u Brodveju 1998. godine nominovan je za nagradu “Tony”.

Bio je u braku s Lindom Rajt koja je prije dvije godine izgubila bitku s rakom dojke. Iza sebe je ostavio kćer Dejzi i sina Bena.

Osim angažmana u “Alfu”, koji mu je donosio daleko više novca od onog što je stvarno volio (pozorište), uz Rajta ide i jedan gadan skandal. Mediji su svojevremeno objavili nevjerovatnu priču o posrnulom glumcu koji je snimljen kako puši “krek” i ima seks sa dvojicom muškaraca, od kojih je jedan bio njegov prijatelj, a drugi beskućnik kojem su platili 100 dolara da s njima uživa u kokainu za sirotinju i seksu bez zaštite.

Ipak, svima nama koji smo stasavali 90-tih i nebrojeno puta gledali epizode “Alfa”, Rajt će ostati u sjećanju kao dobri i pošteni Vili Tener, kako i treba da bude.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba