Novak Đoković važi za čoveka koji i te kako pazi šta i koliko jede, poznat je po specifičnoj i zdravoj ishrani, ali i po čuvenom doručku na bazi celera i u vrijeme pandemije koronavirusa, pišu mediji u Srbiji.

Australijski mediji prate gotovo svaki Đokovićev korak tokom boravka u njihovoj zemlji i nije im promakao “najbitniji obrok dana” tenisera. 

Jednom prilikom je iz Melburna Novak poslao jutarnji pozdrav navijačima zelenim sokom, kada su se mnogi zapitali šta se krije u toj čaši kojom započinje dan. 

Đoković svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije svjež sok od stabljike celera. U pitanju je porodični napitak, konzumira ga i njegova supruga Jelena, kao i djeca, s tim što se za njih priprema u kombianciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – S kojom biljkom Novak Đoković počinje baš svaki dan / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.