Dušan Maksimović Screenshot
S makroom pao i njegov brat: Psihički maltretirao prostitutke i tjerao ih na stvari od kojih će vam se zgaditi život

Klupko se počelo odmotavati nakon hapšenja nekoliko djevojaka u januaru

Avaz.ba

Klupko se počelo odmotavati nakon hapšenja nekoliko djevojaka u januaru. One su se provodile u jednom hotelu s turskim državljanima, a također su osuđene prekršajno zbog prostitucije. 

Nakon toga odlučile su svjedočiti protiv Maksimovića i njegovog brata, tvrdeći da su ih oni psihički maltretirali i tjerali da troše velike količine novca kako bi ugrađivale silikone, išle na treninge i ginekološke preglede o svom trošku, ali i na kurs lajfkoučinga.

Međutim, vijest o Dušanovom poslu iznenadila je mnoge, jer je uvijek važio za dobrog momka.

– Uvijek je bio pozitivan i dobar momak. Vedrog je duha i iz dobre porodice. Školovan i pametan dečko, ne znam šta mu je trebalo da se uvuče u takve stvari. Mogao je i na drugi način zaraditi novac – rekao je izvor za ”Alo”.  

Mihajlo Maksimović i njegov mlađi brat u pritvoru su od kraja februara i protiv njih se vodi istraga zbog sumnje da su učestvovali u trgovini ljudima, odnosno da su djevojke primoravali da pružaju seksualne usluge za novac.

– Oni su se na saslušanju branili šutnjom i određen im je pritvor. Djevojke za koje se sumnja da su bile žrtve dobile su status posebno osjetljivih svjedoka – potvrdio je izvor za ”Alo”. 

Maksimović je ranije osuđivan za posredovanje u prostituciji i falsificiranje, dok Milenković nije osuđivan.

(Autor: Avaz)