S. Most: Specijalista ginekolog dr. Habiba održala predavanje o očuvanju zdravlja kod žena

cazin.net
U organizaciji udruženja "Žene sa devet rijeka" u saradnji sa općinom u Sanskom Mostu je održano edukativno predavanje za žene na temu prevencije bolesti i očuvanju zdravlja kod žena.

U organizaciji udruženja “Žene sa devet rijeka” u saradnji sa općinom u Sanskom Mostu je održano edukativno predavanje za žene na temu prevencije bolesti i očuvanju zdravlja kod žena.

Predavač je bila specijalista ginekologije i akušerstva, prim. dr. Habiba Šabić, koja je pohvalila organizatore i istakla važnost organizovanja jednog ovakvog događaja kojim se promoviše zdravlje i podstiče građanstvo na redovne zdravstvene kontrole.

U posljednje vrijeme rak grlića maternice vodeći uzrok smrtnosti kod žena, zbog toga je tokom predavanja posebno naglašena važnost redovne godišnje kontrole jer time se doprinosi ranoj dijagnostici koja pruža mogućnost pouzdanijeg izlječenja.

Cilj zdravstvenih radnika je razviti svijest kod žena o prevenciji ove ali i drugih bolesti, da vode računa o sebi, i da redovno idu na preglede, istaknuto je između ostalog na ovom predavanju koje je bilo jako dobro posjećeno.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...