Miralem Pjanić jedan je od igrača s najboljom statistikom u Seriji A trenutno. Ima najviše kompletiranih dodavanja na protivničkoj polovini u Seriji A, ukupno 306 i drugi je po broju osvojenih lopti (54).

Mnogi su stoga skloni ustvrditi da je dolaskom Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) naš as postao bolji igrač. To smatra i legendarni veznjak Juventusa Alezio Takinardi (Alesio Tachinardi).

– Uvijek je imao dobar dodir, ali otkako je stigao u Juventus, napravio je gigantski iskorak. Kod Alegrija je postao bolji, ali kod Sarija je dobar i u odbrani i u napadu. Kada Juve nema loptu, uvijek je na pravom mjestu. Gvardiola ga je želio dovesti ljetos, ali je Juventus napravio dobro što ga je ostavio. Među pet je u Evropi. Možda je samo De Jong na njegovom nivou jer je Modrić u padu – rekao je Takinardi za “Gazzettu dello Sport”. 

Ipak on smatra da Miralem može biti još bolji.
– Treba brže razmišljati da bi bio još efikasniji. Njemu je lakše igrati kada ispred njega igra ofanzivni veznjak koji mu pravi prostor i lakše je proslijedili loptu vertikalno. S novim Sarijevim sistemom vidi se najbolji Pjanić – kazao je Takinardi. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba