Postoje tako neki pjevači i pjevačice koji na samim počecima svoje karijere naprave veliki posao sa prvih nekoliko pjesama, naprave pravi bum i onda samo nekako nestanu sa scene i više niko ne zna ni gdje su ni šta rade.

Takva je nekako bila i karijera srbijanske pjevačice Anice Milenković koja danas ima 41 godinu, a počela je pjevati i prvi hit ”Na lančiću ime tvoje” je otpjevala kada je imala samo 13 godina.

Tu pjesmu je stavila i na svoj prvi album ”Mlade godine” kojeg je napravila u suradnji sa Južnim vetrom, a posebno je bio karakterističan spot za taj njen veliki hit koji je snimljen na jednoj od srbijanskih pijaca i koji se i danas može vidjeti i na mnogim TV kanalima, ali i na Youtubu.

Kada je krenula sa karijerom svi su je zvali čudom od djeteta i svi su očekivali da će da nappravi velike stvari na estradi.

Poslije je do 16 godine snimila još dva albuma koje je nazvala ”Djevojački snovi” i ”Korak naprijed, korak nazad”, ali tada je i škola umiješala svoje prste, pa je zbog velikog broja izostanaka, morala malo da popusti na sa karijerom i da završi školu.

Nakon nekoliko godina je snimila i album ”Molitva”, koji baš i nije dobro medijski prošao, isto kao i album ”ludilo” sa kojim je planirala svoj veliki povratak.

Neke pjesme je napravila u suradnji sa Nedeljkom Bajićem Bajom , a priča se da su njih dvoje bili jedno vrijeme i poslovno i emotivno vezani i da je sve puklo zbog novca koji je Baja navodno dugovao Anici.

Danas Anica ima 41 godina, ali izgleda bolje nego ikada prije i mnogi se slažu da je prava bomba, kao i da je možda sada pravi čas da se ponovo vrati na scenu u velikom stilu.