Emina Jahović napustila je porodični dom u Istanbulu u kojem je živjela sa bivšim suprugom Mustafom Sandalom i sinovima Jamanom i Javuzom. Iako se od pjevača razvela prije skoro dvije godine, ona je do sada boravila u toj kući. Emina sada živi sa djecom u novoj kući u komšiluku, pa dječaci mogu često da se viđaju sa ocem.

– Emina i Mustafa su se nakon razvoda dogovorili da on ostane u kući u kojoj su živjeli sa djecom, a da se ona sa sinovima preseli u novi dom kada nađe odgovarajući prostor. Pjevačica je prije nekoliko mjeseci našla kuću u komšiluku jer joj taj kvart odgovara, ali nije mogla odmah da se preseli. Opremanje novog doma i sama selidba je potrajala, pa se tek nedavno preselila. Mustafa nije pravio problem što se zadržala više nego što je dogovoreno. Emina i sinovi su prezadovoljni novim domom, a dječaci posebno, jer im je tata blizu, pa mogu često da ga viđaju – navodi izvor blizak pjevačici za “Blic”.

Kako dalje saznajemo, nova Eminina kuća je manja od prethodne, ali ništa manje nije luksuzna.

– Da se razumijemo, sadašnji dom je manji od prethodnog, ali je i ovaj veliki i odiše luksuzom i glamurom. Emina ga je opremila najskupljim i najsavremenijim namještajem, kuća sadrži dnevni boravak, kuhinju i nekoliko spavaćih soba. Ima prostrani balkon, u jednom kupatilu je džakuzi, a u dvorištu se nalazi i bazen. Ona se pošteno istrošila kako bi opremila novi dom, ali vrijedilo je jer izgleda kao iz magazina – priča sagovornik dobro upućen u privatni život pjevačice.

– Prethodna kuća je prelijep prostor, ali je prevelik za mene. Tamo smo živjeli sa još tri žene, sada ću imati samo jednu. Nova kuća je kompaktnija, skladnija, iako nije mnogo manja od stare – izjavila je Jahovićeva.

Pjevačica je odbila da komentariše selidbu u novi dom jer se trenutno odmara sa sinovima u turskom mondenskom ljetovalištu Gjodžeku.

 

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba