Šaban je uvijek bio nasmijan: Mural sa likom legende narodne muzike osvanuo u Šapcu! (FOTO)

klix.ba

Šaban Šaulić je preminuo nakon udesa na auto-putu kod Bilefelda, kada je sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet, a potom mu je od udarca pukla srčana aorta.

Od pjevača su se oprostile brojne poznate ličnosti, kao i prijatelji i kolege, a dokaz koliko su svi voljeli kralja narodne muzike je i mural koji mu je posvećen u Šapcu.

Naime, u Šabanovu čast, na stadionu FK Borca je pokojnom pjevaču oslikan mural, sa njegovim likom i muzičkim notama pored.

Podsjetimo, bilo je predviđeno da se neophodna papirologija završi do četvrtka, međutim, obdukcija je zakazana za 21. februar, tako da u ovom trenutku datum sahrane nije poznat.

Šerif Konjević u suzama: Šabana niko ne može zamijeniti

Vijest o smrti Šabana Šaulića koji je važio za kralja narodne muzike mnogo je potresla njegove kolege i prijatelje. Među njima je i pjevač Šerif Konjević koji nam je kroz suze kazao da Šabana niko ne može zamijeniti.
“Ja ga nisam poznavao, volio sam ga, svi me zovu jer znaju koliko smo bili povezani i kroz pjesme i kroz mnogo toga. Niko ga ne može zamijeniti”, kazao nam je Šerif Konjević kroz suze.

Podjećamo, Šaulić je poginuo jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Nesreća se dogodila na putu prema aerodromu, a u automobilu su zajedno s njim bile još dvije osobe koje su povrijeđene. Šaulić je bio na mjestu suvozača.

Noć prije udesa imao je nastup Bilefeldu.309

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...