Šajinović je zahvalio na pomoći i podršci SAD-a bh. institucijama, te kazao da su bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom

Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše SAD-a u BiH brigadir Michael Tarquinto potpisali su danas Memorandum o razumijevanju – Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD.

Šajinović je zahvalio na pomoći i podršci SAD-a bh. institucijama, te kazao da su bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom.

On je u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio cijelom timu SAD-a na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi ovog plana koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje u oblasti odbrane.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su predstavnici organizacijskih jedinica MO BiH i ZŠ OS BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa SAD-om, koji su ujedno i sarađivali u pripremi tog dokumenta.

U pratnji brigadira Tarquinta, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(fokus.ba)