Ljudi od stila nikada neće kupiti lažnjak jer se životni stil sastoji u tome da je jednostavnost unikatnost. Kada vidite online prodaju na internetu, znajte da je to roba sa Grand Bazara u Istanbulu. Tamo većina naših šnajdera i šnajderki, kao i butikaša kupuju “original” lažnjake koji su toliko vješto sašiveni i kopirani da razlika od originalnog brenda skoro pa i da ne postoji.

Na mnogim Internet stranicama postoje slike koje ukazuju kako najlakše prepoznati lažni modni brend, ali našim javnim ličnostima to i ne smeta. Kod njih je sve uostalom lažno.

Veliki Bazar u Istanbulu izgrađen je početkom 15. vijeka i najstarija je tržnica na svijetu. Trenutno je pokriveno više od 54 hiljada kvadratnih metara, što ga čini i jednom od najvećih pokrivenih tržnica na svijetu. Drugim riječima, ako želite da se upustite u ovu avanturu, dobro se pripremite prije ulaska u ovo carstvo od 56 pasaža, koji su dom preko 4.000 prodavnica i njihovih vlasnika koji jedva čekaju da na vama upotrijebe sve trikove prodaje koje znaju.