Muškarac koji je uhapšen u okviru istrage o slanju sumnjivih paketa na adrese osam istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), glavni je i, vjerovatno, jedini osumnjičeni u vezi sa slučajem, izjavio je neimenovani zvaničnik službe za provođenje zakona.
On je Rojtersu rekao da je lice uhapšeno na parkingu prodavnice auto-dijelova “Auto-zoun” u gradu Plantejšon u saveznoj državi Florida.

Neimenovani zvaničnik službi za provođenje zakona izjavio je ranije da je lice privedeno u području Majamija, u okviru istrage koja je fokusirana na područje južne Floride, jer istražioci vjeruju da je odatle poslat najmanje jedan paket.

Paketi su upućeni na adrese osam istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života, uključujući bivšeg predsjednika Baraka Obamu (Barack Obama) i glumca Roberta de Nira.

Ovakve pošiljke poslate su i na adrese bivšeg potpredsjednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) i nekadašnjeg državnog sekretara Hilari Klinton (Hillary Clinton).

Sinoć je evakuisan “Tajm Vorner centar” u Njujorku povodom izvještaja o sumnjivom paketu, ali se ispostavilo da je uzbuna bila lažna. U toj zgradi nalazi se sjedište televizije CNN, koja je primila jedan sumnjiv paket dan ranije.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za slanje paketa, čin koji su vlasti osudile kao teroristički, a koji je izvršen nepune dvije sedmice prije kongresnih izbora u SAD.