Danas je sahranjen deminer Savo Kalajdžić, koji je jučer u nesreći, koja se dogodila na području Donjih Mušića na Kupresu, stradao sa svojim kolegom Slavišom Pljucom. 

Podsjetimo, tragedija se dogodila jučer ujutro oko 8 sati, tokom deminiranja. Nesretni demineri nastradali su prilikom pokušaja uklanjanja protivpješadijske mine PMR-3.

Prilikom nesreće povrijeđen je i njihov kolega Radenko Cerovina (34), koji je prebačen u mostarsku bolnicu.

Inače, na području općine Pale danas je dan žalosti. Na zgradi Općine spuštene su zastave na pola koplja, kao i javnim preduzećima, ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području te lokalne zajednice.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.