Kapetan je opet zaslužio pljesak. Što je samo prošao Arijan Ademi u posljednjih desetak dana. Gležanj mu je stradao 10. listopada na utakmici Makedonije i Slovenije. Vratio se u Zagreb, gležanj je jako otekao. Ari je bio optimist, prije tjedan dana nam je poručio kako će igrati u Harkivu, kako se nada da će sve biti u redu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Išao je na rendgen, na magnetsku rezonanciju, zatim ponovno na rendgen. Nije bilo rupture, ali je bilo istegnuće ligamenta gležnja. Bolovi jako, oteklina velika. Terapija, dvaput dnevno. To je bila jedina nada. Na terapijama je znao biti i po sedam sati dnevno. Sve za to da bude spreman za Šahtar.

STRUČNO OKO NAŠEG BORCA

Soldić: Pjatove, ti si za MMA… Ovo je bio klasični ‘takedown’!

Danima nije trenirao, prvi je pravi trening imao u nedjelju, a dva dana kasnije je kao kapetan odveo Dinamo do velikog boda u Ukrajini.

Arijan je istinski lider ove momčadi. Lider u pravom smislu te riječi. U Harkivu je igrao pod blokadom. Izdržao je do 68. minute i na tome mu svaka čast. Dalje nije mogao, blokada je popustila, ali je Ademi ‘gazio’ kao motor.

JOŠKO JELIČIĆ:

Srna treba jesti žgance, Pjatov igrao još u vrijeme perestrojke

Ne trenira, gležanj ga boli danima, na terapijama, igra s blokadom, ali ga ništa ne može zaustaviti. On je pravi ratnik, vodi Dinamo prema osmini finala Lige prvaka. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Antonio Bevanda / 24sata.hr