Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH podiglo je optužnicu protiv B. S. (58) iz Brčkog zbog sumnje 20. avgusta ove godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici. Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B. S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda, saopćeno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B. S. da je u sredinom avgusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon verbalnog sukoba fizički napao oštećene nanijevši im objema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu.

– B. S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku – navodi se u optužnici.

Nakon kompliciranja povreda, kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B. S., koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja. 

Nedugo nakon prijavljivanja, Tužilaštvo je provelo brzu i efikasnu istragu i podiglo optužnicu protiv B. S. za krivično djelo nasilje u porodici (iz člana 218., stav 4. Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH) za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina.     

U daljnjem toku krivičnog postupka Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Distrikta Brčko, gdje je u cijelosti potvrđena.

U ponuđenoj grafici navedeno je da je u Tužilaštvu ove godine otvorena istraga u 19 slučajeva nasilja u porodici, te da je podignuto 14 optužnica.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba