Sumnjiva nabavka 100 respiratora putem firme “Srebrena malina“ odavno je predmet istrage državnih tužitelja. No, neispravnost prvih testiranih aparata naišle su na ogorčenost javnosti, ali i podsmijehe na društvenim mrežama.

U glavnom ulozi humorističnih uradaka su osumnjičeni u predmetu “Respiratori“ – Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić.

“De im reci nek’ ih probaju skopčat na skart kabl“, “Rade ko flak. Rade 50%, ma uhar“, “Treba to oduvuć’ u Kiseljak da im samo greške ponište“, “Ja vam halalim što sam nabavio neispravne respiratore“, “Jeste, ova dva su pokvarena ali to ne znači da su ostali ispravni“, samo su neke od poruka uz fotografije koje su objavljene na popularnoj Facebook stranici Raja s biroa.

Podsjetimo, nakon nekoliko mjeseci skupljanja prašine u skladištu, firma “Profesional Medical“ planirala je besplatno instalirati 100 respiratora širom Federacije BiH u roku od 10 dana, no već prvog dana naišli su na probleme kada je ustanovljeno da je jedan neupotrebljiv, a drugi pokvaren. Na isti problem su naišli kada su otvorili respiratore namijenjene Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Šta će se dešavati dalje, sa desetinama respiratora iz Kine koji su plaćeni vrtoglavih 10,5 miliona KM znat će se u narednim danima, a do tada korisnici društvenih mreža su odlučili na humorističan način prokomentarisati ovu situaciju uprkos teškim vremenima u borbi s koronavirusom.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.