Svi zastupnici Predstavničkog doma prasnuli su u smijeh kad se na današnjem zasjedanju Federalnog parlamenta salom začuo zvuk muzike turbofolk pjevača Mileta Kitića.  

Još je zanimljivije bilo zbog činjenice da je muzika zasvirala u trenutku dok je zastupnica Jasmina Zubić (SDP) govorila o stanju u oblasti šumarstva u okviru tačke dnevnog reda o ovoj temi.

Iako nije utvrđeno ko je od zastupnika pustio turbofolk muziku, to je veoma naljutilo zastupnicu Zubić pa je svojim kolegama očitala bukvicu.

– Nije mi drago što ovo maram reći, ali mora se povesti računa o nivou kulture. Ja nisam balavica nego sam žena od 60 godina koja zaslužuje da se sasluša. Vrlo se ružno osjećam. Red je da me saslušate, jer imam šta kazati, pripremam se za sjednice – kazala je, između ostalog, zastupnica Zubić, koja je demonstrativno prekinula svoje izlaganje.

Na to je reagirao i predsjedavajući Zastupničkog doma Mirsad Zaimović (SDA), koji se izvinio Zubić, jer se i on nasmijao nakon što je muzika zasvirala.

– To mi je bilo simpatično, jer sam shvatio da je kolegi zazvonilo zvono telefona. Ali, nije uredu da se ovakve stvari dešavaju. Siguran sam da nije bilo loše namjere kod kolega – rekao je Zaimović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Salom Federalnog parlamenta odzvanjala muzika Mileta Kitića / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.